Lammertink

Lammertink Mille Miglia 2024

17 jul 2024 / 10 min. / Nieuws

De Mille Miglia is een terugkerend fenomeen en gaat hand in hand samen met Lammertink specialized in Porsche. Ook dit jaar reden we mee, en dat deden we met de Porsche 356 Pre A 1500. Hoe dat ging lees je in dit reis verslag. Onderaan het bericht vindt u een uitgebreide fotoreportage.

Voorbereidingsdag

De eerste dag houden we kort. De dag stond in het teken van testen en keuringen. De laatste puntjes worden op de i gezet en de auto wordt klaargestoomd voor het grote avontuur. Niet alleen de auto, maar ook de rijders, want de Mille Miglia is een behoorlijke reis. Voor wie nog niet bekend is met het fenomeen ‘Mille Miglia’: ’s ochtends vroeg vertrekken en ’s avonds in de late uurtjes aankomen op de bestemming hoort erbij. En daarna is het tijd voor sleutelen en onderhoud, en met een beetje pech moet er onderweg ook al gesleuteld worden. Een TomTom of navigatiesysteem is er niet bij, dat betekent dat de bijrijder de hele dag moet navigeren. Er wordt flinke concentratie van zowel de rijder als de bijrijder verwacht. De keuringen liepen als verwacht en de auto kon zonder problemen naar de start positie.

 

Dag 1

Gisteren stond in het teken van de keuring en de laatste tests. Vandaag, om klokslag 13:52, was het tijd voor de allereerste beproeving. Voordat de dag officieel van start ging, kwam het water met bakken uit de lucht – een flinke hoosbui, hopelijk geen slecht voorteken voor de rest van de week. Maar we blijven positief. De auto is technisch in topstaat en doorliep de keuringen met gemak.

Tijd dus voor de eerste rit van de Mille Miglia 2024. De eerste rit begint op de plek waar we ook weer zullen finishen: de stad Brescia in het noorden van Italië. Vanaf Brescia rijden we naar Turijn, waar we rond acht of negen uur ’s avonds aankomen.

De eerste dag was een succes! De 356 heeft zonder problemen de finishlijn bereikt, en nu is het tijd voor een grondige check-up van de auto. Morgen staat rit nummer twee op het programma.

Dag 2

Vroeg uit de veren, want we hebben een hele lange dag voor de boeg. De tweede etappe van de Mille Miglia staat op het programma, en vergeleken met gisteren rijden we vandaag het dubbele aantal kilometers. De eerste echte serieuze beproeving voor de rijders en natuurlijk voor onze 356 Pre-A.

Een flinke tocht, zoals gezegd, van ruim 482 kilometer! Om 8:22 zijn we van start gegaan bij het Olympisch stadion in Turijn, en rond 21:00 finishten we in de badplaats Viareggio. De route voerde ons door mistige bergen, heuvelachtige gebieden en de prachtige landschappen van Italië, met een tussenstop voor lunch in Porto di Genova.

Wederom een probleemloze dag voor onze Porsche 356, hij loopt als een zonnetje! Nu is het tijd voor de check-up, want morgen staat etappe 3 alweer op het programma. Daarmee zijn we op de helft van de Mille Miglia.

Dag 3

Vandaag stond de derde etappe op het programma, van Viareggio naar Rome, een afstand van ruim 530 kilometer. Na de start in Viareggio was het al snel tijd voor de eerste time trial van de dag, waarvan er vandaag vijf op het programma stonden.

Het eerste deel van de route voerde langs de kust van Toscane, met hier en daar een uitstapje naar het binnenland en een klim naar Monteverdi Marittimo, een pittoresk dorpje met slechts 700 inwoners. Daarna reden we door naar de lunchstop van vandaag: het prachtige kustplaatsje Castiglione della Pescaia. Onderweg hebben we alle weertypen meegemaakt, van een stralende blauwe lucht tot regenbuien en mistwolken. Na de lunch verlieten we de kust en trokken richting de regio Lazio. Vanaf daar reden we door heuvelachtige gebieden, bergen en langs de meren van de binnenlanden van Italië, onderweg naar een van de mooiste eindbestemmingen: Rome.

De dagen vliegen voorbij en de Porsche 356 blijft probleemloos door karren. Wat een beleving! Het is natuurlijk fantastisch dat de 356 ons er zo doorheen loost, zonder dat we er zenuwachtig van hoeven te worden. Sleutel omdraaien en ‘starten di motori’. Dag drie zit erop, dat betekend ook dat we op de helft zijn van de Mille Miglia.

Dag 4

Vandaag stond de langste dag van de Mille Miglia op het programma; van Rome naar San Lazzaro di Savena (Bologna). De route van vandaag was 590 kilometer lang, maar dat was absoluut geen straf, want we trokken door het prachtige Toscane! We hebben de kust van Italië definitief verlaten en trekken vanaf nu door de binnenlanden. De dag in Rome begon goed, met een helderblauwe lucht en 20 graden. Voor de lunchstop streken we neer in Solomeo, een schitterend dorpje in een heuvelachtig landschap. We genoten van een lunch met uitzicht vanaf Village of Cashmere over het Toscaanse landschap.

Daarna vertrokken we naar Siena, wederom een prachtige locatie. Eigenlijk is alles wat we onderweg zien onbeschrijfelijk mooi. Vervolgens reden we richting onze eindbestemming, San Lazzaro di Savena, net buiten het centrum van Bologna. Dag vier zit erop. Morgen staat de allerlaatste dag van de Mille Miglia op het programma. Nog één keer genieten!

Dag 5

Tijd om de Porsche 356 voor de laatste keer te starten in het mooie Italië. Wat een geweldige auto om dit avontuur mee aan te gaan, en wat is hij ontzettend betrouwbaar gebleken. Kilometers lang, berg op, berg af, langs de kust en door de mist, zonder ons ook maar één keer in de steek te laten. Wauw! Vandaag leggen we de laatste kilometers af. We vertrekken vanuit Bologna naar het punt waar we ook zijn gestart: Brescia.

De laatste dag zit er nu officieel op. Vijf dagen lang trokken we door het prachtige Italië voor de Mille Miglia. Wat een belevenis! En zonder problemen heeft de Porsche 356 al die dagen volbracht. Dat is wat we bij Lammertink noemen: Fahren in seiner schönsten Form. Nu is het tijd om na te genieten!

Openingstijden

Maandag
08.00 - 17.15 uur
Dinsdag
08.00 - 17.15 uur
Woensdag
08.00 - 17.15 uur
Donderdag
08.00 - 17.15 uur
Vrijdag
08.00 - 17.15 uur
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

“Details make perfection,
perfection is not a detail.”

- Leonardo da Vinci